The Leisure Photographer In Borneo Islands

By: My Frame

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 17-Oct-2007 01:45 Email | Share | | Bookmark
myFrame at Kampung Panglima Seman



Salam sejahtera dan Selamat Hari Raya....

Syukur pada Ilahi raya tahun ini dapat disambut lagi. walau dengan sederhana tapi meriah!
Kemeriahan ni dirasa walaupun aku berjauhan daripada keluarga sendiri di kelantan, namun terubat sbb isteri tercinta sentiasa menemai (udah raya kat umah die, memang ler die temankan, ye dak? huhuuuhhhu...)

kat kelantan raya tahun nie hampir2 menjadi sejarah buat keluarga aku kat sana. kenapa?
sbb semua adik-beradik aku seramai 13 orang (termasuk aku) berkumpul! tp sebab aku jek tak balik, maka tak terjadilah sejarah itu. saban tahun aku impikan utk tgk semua adik-beradik aku berkumpul, tp malang bila tiba saat itu, aku plak yang kantoi. adehhh~~~

tp takpe, adat orang dah kawen (jauh2), setiap yg hilang ada penggantinya. maka pengganti suasana raya aku adalah kemeriahan perayaan di Kuching nie (kampung panglima seman ulu lebih tepatnya). ini kali kedua aku beraya di kuching. jadi kurang la sikit culture-shock nya. hehehe......

apa-apa pun, selamat hari raya pada semua di mana anda berada n ampun maaf lahir dan batin dipinta.

(^_^)
putat


Friday, 12-Oct-2007 00:54 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin



Salam sejahtera..

salam perpaduan salam muhibah
kepada semua muslimin dan muslimah
yang masih budak atau dah jadi abah
yang masih single atau dah kawen dah
yang mana duk jauh mahupun duk kat sebelah
tapi tak leh wat apa kalu yang dah pindah

memang adat manusia biasa
kadang-kadang berbicara kuar ayat berbisa
mana la tau kot-kot ada yang terasa
kena plak tertusuk kat jiwa
tak pasal-pasal menjadi musuh yang tak dipinta
jadi maafkanlah hamba insan biasa

"Sungai disusur sehari-hari
dalam gelap menangkap ikan
Saya menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap dimaafkan"

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin

(^_^)


Tuesday, 11-Sep-2007 23:48 Email | Share | | Bookmark
Regatta Sarawak



salam sejahtera...

last week + 4 ari lepas nyer shooting. gambar akan di upload kemudian.

(^_^)
Putat
ym : artstudio_inc@yahoo.com
+6.019.468.6481

updated :
coz dua tiga menjak nie agak bizi dengan keje2 opis n luar opis, foto2 siri regatta hanya diupload ke flickr jek. rasa tak sempat n malas plak nk upload benda sama 2 3 kali...hehehehe......

so, pada yang nk tgk koleksi foto regatta, silalah klik kat sini yek! ---> http://www.flickr.com/photos/putat/tags/regatta/


Monday, 10-Sep-2007 03:26 Email | Share | | Bookmark
myOffice - Perhimpunan Kemerdekaan Peringkat HQ

 
 
 
View all 62 photos...
salam sejahtera,

perhimpunan bulanan kali ini agak berbeza daripada bulan2 yang lepas.
kombinasi 10,000 langkah (tak sampai punnn) - poco2 + bulan kemerdekaan = Perhimpunan Sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan JKNS diadakan.

Sambutan dimulai dengan perarakan Pengarah Kesihatan Negeri, Yang Berbahagia Dr.Andrew Kiyu yang diiringi dengan paluan kompang dan barisan berwarna-warni staf HQ dari Pejabat Utama ke Dewan Makan Kolej Kejururawatan.

Setibanya disana, rombongan ini disambut dengan tarian tradisional, bacaan doa selamat, koir, bacaan ikrar, koir...koir...n koir lagi sebab sembilan (9) buah lagu semuanya (termasuk lagi wajib - Negaraku, Ibu Pertiwiku n Sihat Sejahtera) dinyanyikan bersama.

Selingan di antara nyanyian ialah laungan "Merdeka" oleh YB Pengarah dan juga tayangan video sejarah perubatan di Malaysia.

Acara yang paling ditunggu2...ape lagi kalu bukan makan satayyyyyy!!! bohong sape kata tak tunggu acara nie! muahahahaha........

so, nie serba sedikit saat-saat yg sempat dirakamkan. so pada staf HQ, sape2 nak gambar, sila download n print dengan tokey kedai gambar. hehehehehe......



(^_^)
Putat
YM : artstudio_inc@yahoo.com
+6.019.648.6481


Monday, 27-Aug-2007 02:28 Email | Share | | Bookmark
myShootOut - Josseffin & Hilda

 
 
 
View all 11 photos...


Last weekend, aku cuba untuk mengatur satu sessi shoot out dengan staf Kesihatan dengan target kepada family portrait. Namun sebab percaturan yang kurang kemas n masa yang kurang tepat, 2 family yang pada awalnya ingin turut serta tak dapat hadir. sedih tu sedih cikit sbb target awal tak sampai, tp kehadiran 2 bidadari negeri kenyalang menyelamatkan hati2 yang gundah gulana.

Joseffin n Hilda, dua gadis pribumi Sarawak yang sudah multiple mix (dah tak tau campuran apa dah). sekali imbas, kecantikan mereka tidak dapat ditentukan ke arah keturunan mana, namun pabila ditanya mereka berketurunan Bidayuh.

So, plz komen kalu perlu pada (sebahagian sahaja letak) koleksi ni n tima kaseh... (^_^)

+ Photographers : Putat & Lan +
+ Model : Joseffin & Hilda +
+ Location : Halaman Muzium Negeri +
+ Masa : 1000 - 1100 +

Putat
ym : artstudio_inc@yahoo.com
+6.019.468.6481

Nota : thanks to other members of ZM Production sbb hadir sama. Lan, Bro Zam n Mat Sap. Sori boss, kena belajar marketing lagi la dengan boss untuk memantapkan program2 camni...heheheehe....


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net